Aardappel anders

De Voorleesweek is elk jaar toch weer een feestje op zich. De 10 beste nieuwe kinderboeken worden overal in het land voorgelezen. Op scholen, bibliotheken en natuurlijk lekker thuis.

Ik heb het geweldige verhaal “Aron en Aardappel” voorgelezen aan de kleuters in Bezuidenhout. In de bibliotheek Haagse Hout aan de Theresiastraat komen de kinderen iedere woensdagmiddag langs om te luisteren naar een mooi boek voorgelezen door een vrijwilliger of medewerker. Na het voorlezen wordt er geknutseld over iets wat in het verhaal voorkwam.

Wie het meest geniet van het voorlezen, de kinderen of ik, zal er om spannen. Voorlezen vind ik in ieder geval geweldig leuk om te doen, zeker als de kinderen helemaal mee gaan in het verhaal en met de vragen die ik erbij stel zich helemaal openstellen en hun eigen belevenissen delen. Dat laat ook gelijk de waarde van (voor)lezen zien, leren luisteren, vertellen, in je hoofd een beeld vormen van wat je hoort en er verder bij wegdromen.

Ik hoop dat de voorleesweken, de voorleesuurtjes in de bieb en natuurlijk het stimuleren van thuis en op school voorlezen ervoor zorgt dat meer kinderen betovert kunnen worden door de prachtigste verhalen en zo hun wereld vergroten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.