De toekomst van Den Haag Centraal is groen, leefbaar en levendig

Vol trots presenteer ik de Ontwikkelvisie voor de omgeving van Den Haag Centraal. Nu nog alleen maar een verkeersknooppunt met sporen, drukke wegen en trambanen; over 20 jaar een groen gebied waarin het station is opgenomen in een omgeving waar meer mensen werken, wonen, studeren en ontspanning zoeken.

Met deze visie geven we ruimte voor meer woningen en kantoren o.a. door de versmalling van het Bernardviaduct en de afbraak van het terminalgebouw. Trekken we Haagse loper als wandelroute door naar het Bezuidenhout en maken we het gebied rondom de Tweede Kamer, Koninklijke Bibliotheek en New Babylon ruimer met een groen plein en sociaal veilige wandelroutes. 

Met de toevoeging van meer appartementen en kantoren komt er ook meer ruimte voor voorzieningen zodat elk moment van de dag het gebied “leeft”. Voldoende mensen op straat zorgen voor een levendig stadsgevoel.

Met de afbraak van een van de viaducten van het Bernardviaduct kunnen we ook de singel ontkluizen en de Schedeldoekshaven flink versmallen en vergroenen. Zo klikken we de Rivierenbuurt en Spuikwartier eindelijk weer aan elkaar. 

Na deze ontwikkelvisie volgt het beeldkwaliteitsplan en het buitenruimteplan. Met deze instrumenten pakt de gemeente de regie in handen en vanuit die basis gaan we samen met alle belanghebbenden in het gebied; van RVB en NS tot Ontwikkelaars, Universiteiten en bewoners dit stuk van Den Haag tot bloei laten komen.

Lees meer over de plannen op: https://projecten.denhaag.nl/nieuws/de-toekomst-van-den-haag-centraal-is-groen-leefbaar-en-levendig/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.